• Datum

  09Sep

 • Tijdstip

  09:00 - 17:00

 • Locatie

  BNO, WG Plein 600, 1054 SK, Amsterdam

 • Regio

  Noord-Holland

Let’s start working!

Hoe kun je als productontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire consumentenproducten.

Fotografie: Chantal Bekker

Programma

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de training is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Fotografie: Chantal Bekker

Voor wie?

Products that last is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper en/of maker van consumentenproducten, onder anderen productontwerpers, productmanagers, productmakers, interieur- en meubelontwerpers en makers.

De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, sport, keramiek, glas, staal, verpakking, ansichtkaarten, meubelen, instrumenten.

Foto’s: Marien Korthorst en Bas Roelofs

Trainers

Marien Korthorst, opgeleid aan de Design Academy (1993), is als zeer ervaren industrieel ontwerper (+25 jaar) gespecialiseerd in projectmanagement en design van producten voor professioneel gebruik. Hij focust op de transitie naar de bio-based en circulaire economie. Marien coacht bedrijven die met circulair design en business aan de slag gaan. Dit doet hij vanuit zijn eigen ontwerpbureau Cirkel design en sinds 2017 als CIRCO-trainer. Hij is actief in alle CIRCO-sectoren: consumentengoederen, bouw, maakindustrie en kunststoffen. Daarnaast heeft hij specifieke ervaring en kennis in installatietechniek, meubel- en interieur, machinebouw, transporthulpmiddelen, toepassen bio-based en recycled kunststof, bio-based bouwen en civiele techniek.

Bas Roelofs is industrieel ontwerper (TUDelft ’96) met ruim 25 jaar ervaring in het opstarten, aansturen en opleveren van innovatieprojecten. Na 6 jaar Philips (productmanagement), 6 jaar Berg Toys (directeur R&D en marketing) en 6 jaar Thule (Vice President Marketing) is Bas sinds 2015 eigenaar van kind-ID | Innovation Direction. In een snel veranderende wereld helpt kind-ID ondernemers (van klein bedrijf tot multinational) bij het identificeren en op duurzame wijze benutten van groeikansen.

Kosten

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,-, excl. btw).
BNO-leden: € 250,- (excl. btw)
Niet leden: € 320,- (excl. btw)
Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een exemplaar van de publicatie Products that Last.

Bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!

Aanmelden

De aanmelding voor deze training verloopt via Circo. De factuur ontvang je via de BNO.

Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Aanmelden

CIRCONNECT partner

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO)

De BNO is de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland. We bieden juridisch en zakelijk advies op maat en een uitgebreid professioneel netwerk, organiseren inspirerende workshops, events en trainingen, lobbyen voor een goed ontwerpklimaat, publiceren Dd (Dutch designers News, Magazine & Yearbook), en nog veel meer.

Bekijk profiel

Read more about

Gerelateerde events

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam