Context

Circular Design is de drijvende kracht in de transitie naar een circulaire economie. Maar ontwerp staat niet op zichzelf. Als ontwerper of bedrijf heb je rekening te houden met de context waarin je je bevindt. Je producten en diensten moeten bijvoorbeeld voldoen aan geldende regels en voorschriften. En je bent afhankelijk van de beschikbaarheid van kennis en technieken om ontwerpuitdagingen mee op te lossen. Kennis over de context en deze kaders is daarom belangrijk. Zo weten we wat er al geregeld is. En wat er nog nodig is om de transitie naar een circulaire economie te ondersteunen en versnellen.

Het kader van circulariteit

Het speelveld en de spelregels. Hieronder vind je de context waarin ontwerpers en ondernemers circulaire ontwerpuitdagingen aangaan.

13 bijdragen

Beleid en regelgeving

Hier vind je informatie over beleid, wet- en regelgeving die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.

Read more about
5 bijdragen

Transitie management

Hoe zet je grootschalige veranderingen in gang en hoe maak je deze succesvol? Kennis over transitie management helpt ons op weg naar een circulaire samenleving.

Read more about
4 bijdragen

Ondersteunende innovaties

Welke technologieën en methodologieën zijn er al en welke hebben we nog nodig om circulair ontwerp te ondersteunen?

Read more about
10 bijdragen

Opleidingen / competenties

We hebben meer mensen met kennis over en competenties voor circulair ontwerpen nodig. Opleidingen spelen hier een grote rol in.

Read more about

Gerelateerde events

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam