Sectoren

In een circulaire economie werken alle sectoren samen. De principes van circulair ontwerp zijn daarom sectoroverstijgend. Toch spelen er binnen elke sector specifieke vraagstukken op het gebied van circulariteit. In Nederland hebben we vijf sectoren benoemd die aan de ene kant ontzettend belangrijk zijn voor onze economie, maar aan de andere kant een grote milieubelasting met zich meebrengen. Voor de bouw, consumptiegoederen, kunststoffen, maakindustrie en voedsel & agri diepen we de circulaire kansen uit.

Circulair ontwerp in elke sector

Circular design heeft een grote rol in het verduurzamen van de impactsectoren. Ontdek hier wat er speelt op het gebied van circulariteit in elk van deze sectoren.

21 bijdragen

Bouw

Onze gebouwde omgeving zorgt ervoor dat we veilig en prettig kunnen wonen, werken en leven. Hoe maken we deze sector circulair en toekomstbestendig?

Read more about
40 bijdragen

Consumptiegoederen

Producten die wij dagelijks en veelvuldig gebruiken, zorgen ook voor veel afval. Door circular design krijgen deze afvalstromen weer waarde.

Read more about
22 bijdragen

Kunststoffen

Kunststoffen maken onze levens gemakkelijker, comfortabeler en veiliger, maar kennen ook een keerzijde. Ontdek hoe we circulair en duurzaam kunnen omgaan met kunststoffen.

Read more about
36 bijdragen

Maakindustrie

Van de productie van transportmiddelen en elektronica tot machinebouw en metaalbewerking: ook in de maakindustrie speelt circulariteit een belangrijke rol.

Read more about
9 bijdragen

Voedsel en Agri

Het verminderen van voedselverspilling, het verwaarden van reststromen en het regeneratief gebruiken van grondstoffen, bodem en nutriënten. Circulair ontwerp verkleint de impact van voedsel & agri.

Read more about

Gerelateerde events

01 Nov -13 Dec
  • Training
  • |
  • Internationaal

Circular Product Design & Assessment

Within this online course you will learn how to use Hotspot and Disassembly mapping to find circular hotspot activities and parts in the product architecture. Based on the Bill of Materials of your product case study, you will evaluate the eventual economic value capture when applying repair, refurb, reman and recycling in your design.

Read more about

Read more about
01 Nov -13 Dec
  • Training
  • |
  • Online

Circular Product Design Assessment (profED)

Met deze online cursus voor ontwerpprofessionals leer je producten te beoordelen op hun circulariteit en krijg je handvatten voor redesign zodat het product past in een circulaire economie. Door de deassemblage van uw eigen case studie, leert u onze tools te gebruiken, zoals Hotspot & Disassembly Mapping, en de Circularity Calculator (CC)

Read more about

Read more about

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam