Sectoren

In een circulaire economie werken alle sectoren samen. De principes van circulair ontwerp zijn daarom sectoroverstijgend. Toch spelen er binnen elke sector specifieke vraagstukken op het gebied van circulariteit. In Nederland hebben we vijf sectoren benoemd die aan de ene kant ontzettend belangrijk zijn voor onze economie, maar aan de andere kant een grote milieubelasting met zich meebrengen. Voor de bouw, consumptiegoederen, kunststoffen, maakindustrie en voedsel & agri diepen we de circulaire kansen uit.

Circulair ontwerp in elke sector

Circular design heeft een grote rol in het verduurzamen van de impactsectoren. Ontdek hier wat er speelt op het gebied van circulariteit in elk van deze sectoren.

17 bijdragen

Bouw

Onze gebouwde omgeving zorgt ervoor dat we veilig en prettig kunnen wonen, werken en leven. Hoe maken we deze sector circulair en toekomstbestendig?

Read more about
33 bijdragen

Consumptiegoederen

Producten die wij dagelijks en veelvuldig gebruiken, zorgen ook voor veel afval. Door circular design krijgen deze afvalstromen weer waarde.

Read more about
19 bijdragen

Kunststoffen

Kunststoffen maken onze levens gemakkelijker, comfortabeler en veiliger, maar kennen ook een keerzijde. Ontdek hoe we circulair en duurzaam kunnen omgaan met kunststoffen.

Read more about
27 bijdragen

Maakindustrie

Van de productie van transportmiddelen en elektronica tot machinebouw en metaalbewerking: ook in de maakindustrie speelt circulariteit een belangrijke rol.

Read more about
9 bijdragen

Voedsel en Agri

Het verminderen van voedselverspilling, het verwaarden van reststromen en het regeneratief gebruiken van grondstoffen, bodem en nutriënten. Circulair ontwerp verkleint de impact van voedsel & agri.

Read more about

Gerelateerde events

16Feb
  • Webinar
  • |
  • Online

Kickstart workshop – circulair verpakken

In deze online sessie maak je kennis met de basisprincipes van circulair verpakken en dagen we je uit om anders naar verpakkingen te kijken. Laat je inspireren door interessante praktijkvoorbeelden en discussieer mee over de dilemma's en uitdagingen. 

Read more about

Read more about
17Feb
  • Training
  • |
  • Noord-Holland

Circular Design Class Products that Flow

Hoe kun je als ontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Read more about

Read more about

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam