Business model

Een circulaire economie biedt enorme commerciële kansen. Maar het vraagt wel om andere business modellen dan we kennen uit de lineaire take-make-waste economie. Je zult moeten herdefiniëren hoe je waarde creëert en hoe je deze waarde beter en langer benut. Daar horen vernieuwende waardeproposities bij. Maar ook andere kostenstructuren en nieuwe verdienmodellen. Dit vormen interessante ontwerpuitdagingen die bovendien rechtstreeks samenhangen met je product-dienst ontwerp.

Waardevolle winst

Van het vaststellen van waarde tot het financieren van circulaire businessmodellen. Hieronder vind je kennis die jou helpt om waardebehoud winstgevend te maken.

27 bijdragen

Waarde denken

Waarde denken draait om de principes van waardecreatie en -vernietiging. Hoe stel je de economische, ecologische en sociale waarde van producten, onderdelen en materialen vast?

Read more about
23 bijdragen

Business modellen

Kostenbesparingen, inkomstenstromen, verdienmodellen: leer meer over het inrichten van waardecreatie en -behoud in een circulaire economie.

Read more about
5 bijdragen

Financiering

Hoe financier je circulaire verdienmodellen en wat zijn aandachtspunten voor het investeren in circulaire proposities? Lees hier meer over het financieren van circulariteit.

Read more about

Gerelateerde events

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam