• Datum

  18Jan

 • Tijdstip

  9:30-18:00

 • Locatie

  Bibliotheek, TU Delft

 • Regio

  Zuid-Holland

Er wordt veel gesproken over Levens Cyclus Analyses (LCA). Vaak wordt er in de media en vaktijdschriften over LCA’s gesproken of een product meer of minder milieubelastend is. Maar hoe zit een LCA nu in elkaar? Is het ingewikkeld? Wat zit er achter? Hoe voer je een LCA uit? Kun je het zelf of kun je een LCA van anderen checken?

Op deze lesdag leert u wat een LCA is, en vooral: hoe u een LCA kunt maken. Deelnemers worden gevraagd om een product te kiezen. Dat kan het product van uw bedrijf zijn, maar kan ook een ander product zijn. Met informatie over het materiaal en het gewicht van de onderdelen wordt op de lesdag een LCA gemaakt van uw gekozen product. Er zijn voor deze lesdag slechts 12 plaatsen beschikbaar, om zo voldoende tijd te hebben voor alle deelnemers.

Ter voorbereiding van de lesdag dient u zelf een product te kiezen en informatie over de onderdelen van het product (soort materiaal en gewicht) te verzamelen. Daarmee gaan we aan de slag. Verder heeft u een laptop nodig, u moet enigszins vertrouwd zijn met Excel: copy/paste, vermenigvuldigen en optellen. Op de lesdag krijgt u drie boeken mee die u verder bij het maken van LCA’s zal ondersteunen. Dit zijn:

 1. “A Quick Reference Guide to LCA DATA and Eco-based Materials Selection”
 2. “LCA, a practical guide for students, designers and business managers”
 3. “EVC; Eco-efficient Value Creation, sustainable design and business strategies”

Aan het ontwikkelen en geven van een lesdag en andere activiteiten zijn echter kosten voor het kennisplatform verbonden en daarom vragen wij een bijdrage van 350 euro (exclusief 21% BTW).

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan j.h.welink@tudelft.nl, met opgave van naam, bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer opstellen, alsmede een foto voor de netwerkgids (indien gewenst).
LCA

Aanmelden

CIRCONNECT partner

TU Delft

Binnen de faculteit van Industrieel ontwerpen aan de TU Delft houdt de vakgroep Design for Sustainability zich bezig met duurzame productontwikkeling en ontwerpen binnen de circulaire economie.

Bekijk profiel

Read more about

Gerelateerde events

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam