Workshop

Online Expert Café | Ketensamenwerking

 • Datum

  24May

 • Tijdstip

  15:30 - 17:00

 • Locatie

  Online

 • Regio

  Online

Tijdens dit online Expert Café nodigen we ontwerpers uit om in gesprek te gaan over hoe zij samenwerking zoeken met de keten rondom een materiaal- of product stroom in de circulaire economie. Of je nu een doorgewinterde circulaire ontwerper bent of net begint, dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over hoe je kunt samenwerken met ketenpartners!

Gebruik de kracht van de keten om effectief circulair te ontwerpen

Deskundigen van Het Versnellingshuis en CIRCO zullen hun kennis en ervaringen delen over hoe ze de verschillende partners in de keten betrekken bij het ontwerpproces. Dit kan variëren van het werken met producenten en leveranciers tot het samenwerken met recyclingbedrijven en afvalverwerkers. Door deze samenwerking te omarmen, kunnen ontwerpers hun impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten verbeteren.

In dit Expert Café gaan we dieper in op wat ketensamenwerking betekent en welke verschillende vormen ervan bestaan. We bespreken de voordelen en onderzoeken hoe deze aanpak kan leiden tot innovatieve en duurzame producten. Daarnaast zullen we de belangrijkste obstakels bespreken die ontwerpers tegenkomen bij ketensamenwerking, en hoe deze uitdagingen kunnen worden overwonnen. Tot slot bieden we praktische tips en advies voor ontwerpers die de ketensamenwerking in hun eigen ontwerpproces willen integreren.

Kortom, het Expert Café biedt een waardevolle kans om meer te leren over ketensamenwerking en hoe het kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in duurzaam ontwerpen om deel te nemen aan dit Expert Café. Of je nu op zoek bent naar inspiratie of praktische tips om je eigen ontwerpproces te verbeteren. Dit is dé ideale kans om te leren van elkaar en je eigen ervaringen te delen. Sluit je aan en laat je inspireren!

De inschrijving is gesloten. Mail info@circonnect.org als je interesse hebt in een volgend Expert Café.

CIRCONNECT partner

Versnellingshuis Nederland circulair!

Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven uit het mkb omdat ondernemers de grootste impact realiseren richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen kunnen we systeem veranderen richting een circulaire economie.

Bekijk profiel

Read more about

Tijdens dit online Expert Café gaan ontwerpers met elkaar in gesprek over hoe zij samenwerking zoeken met de keten rondom een materiaal- of product stroom in de circulaire economie.

Bekijk profiel

Rijkswaterstaat

De afdeling Circulaire Economie en Afval van Rijkswaterstaat is het kenniscentrum over circulaire economie en afval. Onze ambitie is de grondstof kringlopen te sluiten en een circulaire economie daarmee dichterbij te brengen. Samen met ketenpartners werkt Rijkswaterstaat aan het sluiten van materiaal- of productketens door het uitvoeren van projecten op gebied van circulair ontwerpen, duurzame inkoop en kringloop van ketens zoals kunststof en textiel.

Bekijk profiel

Read more about

Gerelateerde events

24Sep
 • Webinar

Circular Tactics & Tools Talk – Toekomstbestendig ontwerp

Read more about

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam