Kenniskaart

Kenniskaart Circulair Ontwerp

16 september 2022
CIRCONNECT partner

De scholen zijn weer begonnen!

Wil je meer leren over circulair ontwerpen?

Ontwerpers hebben een cruciale taak om consumentenproducten economische, ecologische en sociale waarde te geven en te laten behouden. Op de Kenniskaart Circulair Ontwerp zie je waar je kennis kunt opdoen om consumentenproducten en -diensten circulair te ontwerpen. Voor MBO, HBO, WO- opleidingen, e-courses en professionele trainingen is in kaart gebracht waar je je kunt (bij)scholen.

De kenniskaart is uitgebracht door Rijkswaterstaat samen met Partners for Innovation, het Groene Brein en experts van het kennisplatform CIRCONNECT.

Waarom circulair ontwerpen?
Om de samenleving voor te bereiden op een circulaire economie met duurzame producten en diensten, moet circulair ontwerpen een logisch uitgangspunt worden voor producenten en materiaalverwerkers. Bekijk ook de animatie Circulair ontwerpen hoe je zorgvuldig materialen en producten kiest, hoe je daar duurzaam mee omgaat en welke keuzes je kunt maken om zo lang mogelijk hun waarde te  behouden. En ten slotte, wat je kunt doen na gebruik om materialen en producten een nuttig volgend leven te geven.

48 opleidingen
Op de interactieve kenniskaart Circulair Ontwerp staan 48 opleidingen met een korte omschrijving van de inhoud van het lesprogramma. Sommige daarvan gaan uitsluitend over de Circulaire Economie (kernthema), andere behandelen CE binnen een bestaand curriculum (subthema). Het HBO springt er met 23 opleidingen bovenuit, gevolgd door de (technische) universiteiten met 10. Het MBO blijft met 3 opleidingen nog wat achter. De zeven online cursussen en vijf professionele trainingen maken de kaart compleet.

Meer informatie
Wil je weten waar je je kunt (bij)scholen? Bekijk dan hier de kaart. Wil je meer weten over de kenniskaart of circulair ontwerp? Neem dan contact op met mireille.reijme@rws.nl.

Bekijk hier de Kenniskaart Circulair Ontwerp Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Rijkswaterstaat

De afdeling Circulaire Economie en Afval van Rijkswaterstaat is het kenniscentrum over circulaire economie en afval. Onze ambitie is de grondstof kringlopen te sluiten en een circulaire economie daarmee dichterbij te brengen. Samen met ketenpartners werkt Rijkswaterstaat aan het sluiten van materiaal- of productketens door het uitvoeren van projecten op gebied van circulair ontwerpen, duurzame inkoop en kringloop van ketens zoals kunststof en textiel.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam