Ministerie van Economische Zaken
Vanuit de Nationale Grondstoffenstrategie ondersteunt het ministerie van Economische Zaken met een subsidie een Circonnect programma, gericht op de leveringszekerheid van kritieke grondstoffen.
Bekijk profiel
Deze partners vormen de kern van het Circonnect programma. Zij zetten zich in om kennis van circulair ontwerp in toepasbare vorm beschikbaar te maken en breed te delen met bedrijven en ontwerpers. Met als doel om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.
Vanuit de Nationale Grondstoffenstrategie ondersteunt het ministerie van Economische Zaken met een subsidie een Circonnect programma, gericht op de leveringszekerheid van kritieke grondstoffen.
Bekijk profiel
Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie werkt aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie binnen de maakindustrie. Het ontwikkelen van kennis en technologie, evenals het opschalen naar zoveel mogelijk bedrijven, staat daarbij centraal. Een circulaire maakindustrie creëert economische kansen op het gebied van dienstverlening, hergebruik, reparatie en recycling.
Bekijk profiel
Als aanjager van innovatie en ondernemerschap werkt RVO samen met Circonnect in de ontwikkeling van routekaarten voor de prioritaire productgroepen van de maakindustrie.
Bekijk profiel
De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.
Bekijk profiel
Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de meubelindustrie en interieurbouw. Bij CBM zijn zo'n 600 bedrijven aangesloten die gerelateerd zijn aan de meubelindustrie en onder de CAO vallen. CBM ontzorgt en helpt ondernemers o.a. met juridische ondersteuning, vakopleiding, energie en duurzaamheid.
Bekijk profiel
De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.
Bekijk profiel
Steeds meer ondernemers willen duurzaam verpakken, omdat ze het belang én de kansen zien van een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal. Daarom adviseert en inspireert het KIDV bedrijven met advies op maat. We bieden feitelijke kennis en praktische tools, gebaseerd op toegepast wetenschappelijk onderzoek, actuele trends en kennis van de verpakkingsketen.
Bekijk profiel
De Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie is de brancheorganisatie voor de rubber- en kunststofverwerkende industrie.
Bekijk profiel
Met de CIRCO-methode helpt CIRCO Hub Brabant bedrijven bij het (her)ontwerpen van circulaire producten, design strategieën of businessmodellen.
Bekijk profiel
Samen met de partners Rabobank, Ynbusiness, gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân voorziet Circulair Friesland de bedrijven in Friesland van CIRCO Tracks in verschillende sectoren.
Bekijk profiel
Met de CIRCO-methode helpt CIRCO Hub Groningen Drenthe bedrijven bij het (her)ontwerpen van circulaire producten, designstrategieën of businessmodellen.
Bekijk profiel
Door de inzet van Tracks stelt CIRCO Hub Noord Holland mkb-bedrijven in de gelegenheid om aan de slag te gaan met een circulair product of dienst en zo nieuwe duurzame businessmodellen te creëren.
Bekijk profiel
Wij helpen ondernemers en creatieve professionals in Gelderland en Overijssel hun producten, diensten en businessmodellen circulair door te ontwikkelen of (her)ontwerpen om zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen.
Bekijk profiel
CIRCO Hub Limburg ondersteunt het Limburgse bedrijfsleven om te transformeren van een lineair businessmodel naar een circulair businessmodel.
Bekijk profiel
In de provincie Zuid-Holland zijn we actief op circulair gebied en werken we nauw samen met regionale partners om CIRCO Tracks tot stand te brengen en uit te voeren.
Bekijk profiel
Overijssel is hard op weg naar een circulaire economie. Provincie Overijssel heeft als doelstelling: de economie in 2050 volledig laten draaien op producten en grondstoffen die worden hergebruikt. We doen dit samen met bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek, beleid, uitvoering en bestuur. Overijssel stimuleert en ondersteunt bedrijven om te blijven vernieuwen en te investeren in digitalisering, innovatie en duurzaamheid. Zo dragen we bij aan een toekomstbestendige economie.
Bekijk profiel
De afdeling Circulaire Economie en Afval van Rijkswaterstaat is het kenniscentrum over circulaire economie en afval. Onze ambitie is de grondstof kringlopen te sluiten en een circulaire economie daarmee dichterbij te brengen. Samen met ketenpartners werkt Rijkswaterstaat aan het sluiten van materiaal- of productketens door het uitvoeren van projecten op gebied van circulair ontwerpen, duurzame inkoop en kringloop van ketens zoals kunststof en textiel.
Bekijk profiel
TNO is de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek. Als deel van haar missie onderneemt TNO veel activiteiten in het domein van Circulaire Economie, zoals het ontwikkelen van (recycling-)technologie, het analyseren van milieu-impact en van economische consequenties van beleidsambities en het inzicht bieden in de consequenties van nieuwe technologie (ICT) op duurzaamheid en circulariteit.
Bekijk profiel
Binnen de faculteit van Industrieel ontwerpen aan de TU Delft houdt de vakgroep Design for Sustainability zich bezig met duurzame productontwikkeling en ontwerpen binnen de circulaire economie.
Bekijk profiel
Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven uit het mkb omdat ondernemers de grootste impact realiseren richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen kunnen we systeem veranderen richting een circulaire economie.
Bekijk profiel
Zuyd Hogeschool zet zich in om organisaties te helpen in de omslag van lineair naar circulair. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt Zuyd Hogeschool bij aan de circulaire maatschappij en worden vraagstukken opgepakt vanuit verschillende disciplines gericht op circulair produceren, waardevolle wijken en toekomstbestendig bedrijfsleven.
Bekijk profiel