Ontwerptools om mee aan de slag te gaan

Van idee naar product, van ontwerp naar productie en van een enkel bedrijf naar samen met de keten. Bij circular design draait het om het behoud van waarde tijdens de gehele levenscyclus. Om die waarde zo hoog mogelijk te houden zijn er veel knoppen om aan te draaien en veel puzzelstukjes die je moet leggen.

De kracht van de keten inzetten voor circular design, een basis screening doen van de milieu-impact van je producten of het berekenen van de financiële restwaarde. Wil je doorpakken met circular design of zoek je argumenten en cijfers om bepaalde beslissingen te ondersteunen? Dan heeft Circonnect tools die je handvatten geven en waarmee je laagdrempelig aan de slag kan met een onderwerp dat voor jou relevant is.

 

image: Freepik.com

Safe by Design en Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)

Deze module geeft ontwerpers en bedrijven context om te bepalen of Safe by Design en Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) relevante onderwerpen zijn. Daarnaast verschaft het verdiepende uitleg, worden er voorbeelden gegeven en tools aangeraden om er verder zelf mee aan de slag te gaan.

Bekijk de module

 

Framework Circular Design

Het Framework Circular Design is een praktisch raamwerk om met circulariteit aan de slag te gaan. Ontwerpers krijgen een eerste inzicht in de scope van het onderwerp. Daarmee biedt het ook een theoretisch kader om ontwerp-onderwerpen gestructureerd en gedetailleerd uit te werken en in het ontwerpproces toe te passen.

Verken het Framework

 

Milieu Impact Tool

Met de Self-Assessment tool krijg je inzicht in de milieu-impact. Bedrijven kunnen de tool inzetten om snel en eenvoudig een basis screening te doen van hun producten en diensten.

Bekijk de tool

 

Circulaire Ketensamenwerking

Door de kracht van de keten te gebruiken kun je effectief circulair ontwerpen. In deze module krijg je inzicht in de succesfactoren en belemmeringen van ketensamenwerking en delen we praktische tips.

Meer informatie

 

Restwaarde tool

Met de restwaarde tool kan je op productniveau de hergebruikwaarde en op materiaalniveau de recyclingswaarde berekenen.

Bekijk de tool

 

Rethink & Reuse brainstorm tool

De Rethink & Reuse Brainstorm helpt je na te denken over manieren om je product of verpakking op een circulaire manier te herontwerpen.

Bekijk de tool

 

Closing the Loop tool

Door de Closing the Loop tool toe te passen maak je kennis met twee archetype inzamelsystemen en je verkent hoe je deze op een effectieve manier kan organiseren binnen jouw keten.

Bekijk de tool