Workshop

Online Expert Café | Repurpose als circulaire strategie

 • Datum

  21Nov

 • Tijdstip

  15:30 - 17:00

 • Locatie

  Online

 • Regio

  Online

‘Repurpose’ is een circulaire strategie, bij het grote publiek beter bekend als upcycling. Hierbij worden afgedankte producten of onderdelen daarvan gebruikt voor een nieuw product met een andere functie en/of andere context.

Deze strategie is een nog onderbelichte strategie op de R-ladder voor circulariteit. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Op dinsdag 21 november is er een online CIRCONNECT Expert Café ‘Repurpose als circulaire strategie’, verzorgd door Hogeschool van Amsterdam. Zij doen veel onderzoek naar Repurpose en delen graag hun kennis over dit onderwerp. Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen Jeroen van Vorsselen en Marco van Hees je mee in verschillende vormen van Repurpose. Daarbij richten zij zich op het fysieke productontwerp, en op organisatie- en verdienmodellen. Ook geven ze een sneakpreview van de methode die ontwikkeld is voor ontwerpers en andere professionals om aan de slag te gaan met Repurpose.

We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in duurzaam ontwerpen om deel te nemen aan dit online Expert Café. Of je nu op zoek bent naar nieuwe inzichten of praktische tips voor je eigen ontwerpproces. Sluit je aan en laat je inspireren!

Enthousiast en wil je je alvast inlezen op dit onderwerp? Lees dan deze bijdrage.

Sprekers: 

Powered by CoE City Net Zero

CoE City Net Zero 
Een klimaatneutrale, circulaire en klimaatbestendige Metropool Regio Amsterdam (MRA) in 2050. Dat is het vertrekpunt voor het CoE City Net Zero, opgericht door de Hogeschool van Amsterdam. CoE City Net Zero stimuleert op al deze gebieden de samenwerking tussen professionals, burgers, onderzoek en onderwijs in de regio. Zo komt de transitie naar een duurzame samenleving in een stroomversnelling. Lees meer over de ambities van het CoE City Net Zero.

Dit Expert Café wordt georganiseerd door CIRCONNECT. In dit programma staat het breed beschikbaar maken van circulair ontwerp kennis centraal. Met als doel om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

CIRCONNECT partner

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.

Bekijk profiel

Read more about

Gerelateerde events

24Sep
 • Webinar

Circular Tactics & Tools Talk – Toekomstbestendig ontwerp

Read more about

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam