Bijeenkomst

Van wegwerpeconomie naar reparatiesamenleving

 • Datum

  13Nov

 • Tijdstip

  13:15

 • Locatie

  Firma van Buiten (Delft)

 • Regio

  Zuid-Holland

Vijftig jaar geleden was het heel gebruikelijk om spullen te repareren als ze stuk gingen. Stofzuigers, broodroosters, wasmachines gingen vaak decennia lang mee. Met de toegenomen welvaart is de gewoonte om te repareren verdwenen. Wat stuk is verdwijnt vaak in de afvalbak. Welkom in de wegwerpeconomie.

Hoe kan het anders? Hoe ziet een wereld eruit waarin we spullen repareren in plaats van weggooien? Welke mechanismen houden de cultuur van weggooien in stand? Wat kunnen we doen om reparatie weer aantrekkelijk te maken? Gaat het Europese ‘Right to Repair’ helpen, of de nieuwe EU-Ecodesign richtlijn? Hoe verleid je consumenten tot reparatie en wat vraagt het van designers? En wat is het geheim van bedrijven die reparatie succesvol toepassen, zoals Fairphone en Patagonia?

Op maandag 13 november is er in Delft een Meet-Up waar Centre for Sustainability in gesprek gaat met ondernemers, creatieven, wetenschappers en bestuurders.

 

Aanmelden

CIRCONNECT partner

TU Delft

Binnen de faculteit van Industrieel ontwerpen aan de TU Delft houdt de vakgroep Design for Sustainability zich bezig met duurzame productontwikkeling en ontwerpen binnen de circulaire economie.

Bekijk profiel

Read more about

Gerelateerde events

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam