Ontwerptool: Krijg inzicht in financiële restwaarde

De ontwerptools van CIRCONNECT spelen in op de verschillende ontwerpvragen waar bedrijven en productieketens voor staan en ondersteunen hen bij het implementeren van een circulair product, dienst en businessmodel.

Dit is de Restwaarde tool

Financiële overwegingen geven vaak de doorslag bij circulaire beslissingen. Betrouwbare data en informatie over de financiële restwaarde kan meer zekerheid bieden om huidige businessmodellen te veranderen, nieuwe service- en verdienmodellen op te zetten of zelfs partijen te stimuleren om andere posities in de keten in te nemen. Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen is het daarom essentieel om producten en materialen financieel te verwaarden, wat de vraag naar circulaire concepten en producten vergroot.

Dit kan je ermee

Met deze tool krijg je:

  • inzicht in de financiële restwaarde van een product;
  • handvaten om op productniveau de hergebruikswaarde en op materieel niveau de recycling waarde berekenen;

Deze tool is zeer toepasbaar voor

  • producenten en leveranciers die willen weten hoe de financiële restwaarde van zijn/haar product bepaald kan worden;
  • opdrachtgevers die meer zicht willen op hoe financiële restwaarde kan landen in aanbestedingen en bijhorende investeringen en exploitaties;
  • financiers, accountants en taxateurs die handvatten willen om financiële restwaarde te laten landen in financiering, taxaties en boekhouding.

Direct aan de slag

Er zijn verschillende mogelijkheden om je verder te verdiepen in deze tool. Ga direct aan de slag, bekijk een webinar over de tool of lees meer achtergrondinformatie. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

Doen

Ga direct aan de slag met de Restwaarde tool.

Bekijk de tool

 

Kijken

Op 20 april 2023 organiseerde CIRCONNECT een Expert Café over inzicht in restwaarde. Door dit webinar te volgen, krijg je inzicht in de bepaling van restwaarde in de context van een circulair ontwerp en businessmodel en het belang hiervan in financiering.

Bekijk het Expert Café

 

Lezen

Wil je meer informatie over de Restwaarde tool? Lees dan de publicatie.

 

Powered by: