Artikel

Beleid circulair ontwerp

26 augustus 2022
CIRCONNECT partner

Nationaal beleid

Het kabinet heeft drie doelstellingen geformuleerd om de Nederlandse economie zo snel mogelijk circulair te maken. Een van die doelstellingen is de volgende:

Nieuwe productiemethodes ontwikkelen en nieuwe producten circulair ontwerpen.

Meer over deze doelstelling en andere doelstellingen voor een circulaire economie zijn te lezen in het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie.

Europees beleid

Ook op Europees niveau wordt beleid gemaakt over circulair ontwerpen. De Europese Commissie presenteerde eind maart 2022 een voorstel voor een nieuwe Verordening over ecologisch ontwerp voor duurzame producten: European Sustainable Product Regulations (ESPR). Het voorstel bevat nieuwe eisen voor producten. Lees hier meer over het voorstel van de EU. 

Bekijk voor meer informatie de overzichtspagina ‘beleid’ op de website van Rijkswaterstaat.

Overzichtspagina beleid Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Rijkswaterstaat

De afdeling Circulaire Economie en Afval van Rijkswaterstaat is het kenniscentrum over circulaire economie en afval. Onze ambitie is de grondstof kringlopen te sluiten en een circulaire economie daarmee dichterbij te brengen. Samen met ketenpartners werkt Rijkswaterstaat aan het sluiten van materiaal- of productketens door het uitvoeren van projecten op gebied van circulair ontwerpen, duurzame inkoop en kringloop van ketens zoals kunststof en textiel.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam