Publicatie

Circularity Gap Report

22 augustus 2022
CIRCONNECT partner

Sinds 5 jaar publiceert Circle Economy jaarlijks de Circularity Gap Report. Hierin rapporteren zij over de omvang van de circulaire economie om zo duidelijk te krijgen waar vooruitgang te boeken is.

Het Circularity Gap Report werd voor het eerst gepresenteerd in Davos in 2018. Het rapport liet toen zien dat onze wereldwijde economie maar voor 9,1 % circulair is, waardoor er dus een groot ‘circulair gat’ bestaat. Helaas is dit percentage vanaf toen alleen maar lager geworden.

Het onderzoek meet de staat van de wereldeconomie en laat sleutelpunten zien waarop de transitie naar circulariteit gemaakt kan worden. Het geeft ook inzicht in de ‘circularity gap’ van individuele landen en sectoren. Daarbij verschaft het een op cijfers gebaseerd framework om de vooruitgang te monitoren.

Ga naar rapport Je gaat naar een Engelse versie

CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam