CBM onderzoek naar hout afvalstromen

Houtafvalstromen

De afgelopen jaren zijn er bij Koninklijke CBM regelmatig klachten binnengekomen over het afvoeren van houtafvalstromen. Om de huidige situatie in de branche in beeld te brengen, heeft Daan Kerkhof namens CBM eind oktober 2020 ruim 2.000 bedrijven benaderd met een online vragenlijst. Op deze vragenlijst hebben uiteindelijk 111 bedrijven gereageerd, wat heeft geleid tot deze analyse en rapportage.

Deze rapportage is tevens deels gebaseerd op resultaten uit een onderzoek naar de plaatmateriaalstromen op de Nederlandse markt. Hieruit bleek dat in 2019 binnen de meubel- en interieurbranche 635.000 ton plaatmateriaal is verwerkt. Dit onderzoek is op te vragen bij CBM als je meer wil weten over plaatmateriaal en circulaire toekomst ervan.

Onderzoek in onze sector toont aan dat er veel recycling potentieel zit bij de kleine bedrijven (< 10 fte). Deze bedrijven vormen ruim de helft van de houtafvalmarkt die vrij komt. Juist deze groep ondervindt de meeste druk van stijgende prijzen voor het afvoeren van hun afvalstroom. Wij denken dat een slim emballagesysteem hier de toekomst kan bieden voor onze leden.

link naar rapport Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Branchevereniging Meubelindustrie en Interieurbouw (CBM)

Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de meubelindustrie en interieurbouw. Bij CBM zijn zo'n 600 bedrijven aangesloten die gerelateerd zijn aan de meubelindustrie en onder de CAO vallen. CBM ontzorgt en helpt ondernemers o.a. met juridische ondersteuning, vakopleiding, energie en duurzaamheid.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam