Case

GSF Glasgroep – Circulaire impact maken door het gebruik van circulair isolatieglas 

02 augustus 2023
CIRCONNECT partner

GSF Glasgroep is al ruim 30 jaar actief als glashandel en -reparateur voor vele partijen als verzekeraars, woningcorporaties en de aannemerij. Maarten Rood nam het bedrijf over van zijn ouders toen het nog een traditioneel leverings- en plaatsingsbedrijf was voor isolatieglas. De afgelopen jaren kreeg hij steeds vaker de opmerking dat glas erg vervuilend, CO2 uitstotend materiaal is. Is er een mogelijkheid om glas circulair of deels circulair toe te passen?

CIRCO Track

Dit was de aanleiding voor GSF Glasgroep om een CIRCO Track te volgen. Tijdens zo’n Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je je eigen case vervolgens uit tot een concreet plan.

Ze zijn de Track begonnen met grootse plannen om hele woonwijken circulair te renoveren op glasgebied. De eerste les die ze tijdens het volgen van de Track hebben geleerd is dat je klein moet beginnen. Daardoor veranderde hun doel van hele woonwijken circulair renoveren, naar het dagelijkse onderhoud. Voor het schadeherstel gaan ze een circulair product creëren waar woningcorporaties en verzekeraars gebruik van kunnen maken. Dat is de eerste stap.

Circulaire businessmodel

In de Track ontstond een geheel nieuw businessmodel waar GSF Glasgroep daarna direct mee aan de slag is gegaan. Oud isolatieglas is glas wat al een levensduur heeft meegemaakt van wel 30 tot soms wel 40 jaar. Voorheen ging dit glas, dat uit oude gebouwen komt, direct de glascontainer in. Dit werd dan gerecycled en vervolgens gebruikt voor nieuwe materialen zoals glaswol en bierflesjes.

Nu gebruikt GSF Glasgroep oud isolatieglas voor nieuw circulair isolatieglas. Op deze manier zet GSF Glasgroep een grote stap in de transitie naar een circulaire economie.

Benieuwd naar het volledige bedrijfsverhaal? Bekijk dan onderstaande casevideo van GSF Glasgroep.


CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam