Resthout uit de interieurbouw en meubelindustrie gemakkelijk en betaalbaar recyclen. Koninklijke CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, maakt van dat idee werkelijkheid. Innovatieadviseur Dirk van Deursen is enthousiast over Wood Loop: “Dit project gaat als een speer.”

Van afval naar grondstof
Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn en moet daarvoor in 2030 al 50 procent minder natuurlijke grondstoffen gebruiken. De Nederlandse meubelsector verbruikt veel hout: 635 kiloton per jaar. Maar liefst 20 procent hiervan gaat al tijdens het productieproces verloren. Het gaat vooral om plaatmateriaal: MDF en spaanplaat. Jaarlijks wordt deze 100 kiloton resthout, dat als productieafval vrijkomt, verbrand. Van Deursen: “De potentiële milieuwinst is dus 100 kiloton per jaar. Een gigantische hoeveelheid.”

www.wood-loop.nl

lees meer Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Branchevereniging Meubelindustrie en Interieurbouw (CBM)

Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de meubelindustrie en interieurbouw. Bij CBM zijn zo'n 600 bedrijven aangesloten die gerelateerd zijn aan de meubelindustrie en onder de CAO vallen. CBM ontzorgt en helpt ondernemers o.a. met juridische ondersteuning, vakopleiding, energie en duurzaamheid.

Bekijk profiel

Read more about

Versnellingshuis Nederland circulair!

Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven uit het mkb omdat ondernemers de grootste impact realiseren richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen kunnen we systeem veranderen richting een circulaire economie.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam