Publicatie

Beleid en wetgeving verpakkingen

23 augustus 2022
DEN HAAG - KIDV Verpakkingen - FOTO GUUS SCHOONEWILLE

Het KIDV heeft de informatie over wet- en regelgeving op een rij gezet in een overzichtelijke tijdlijn. Wie op de tijdlijn klikt, komt binnen in het huidige jaar. Door naar boven (naar vorige jaren) of naar beneden (naar de toekomst) te scrollen, komt u bij alle aan verpakkingen gerelateerde wetgeving

De tijdlijn is met name handig voor bedrijven om vooruit te kijken naar nieuwe maatregelen, zoals de maatregelen om tot een vermindering van wegwerpbekers en -voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik te komen. De tijdlijn geeft óók inzicht in de bestaande wetgeving – zoals het vorig jaar gewijzigde Besluit beheer verpakkingen – en noemt actuele onderwerpen, zoals de uitbreiding van de producentenverantwoordelijkheid en de hogere recyclingdoelstellingen. Verder bevat de tijdlijn documenten van en verwijzingen naar de Europese Commissie en de Nederlandse overheid, die ten grondslag liggen aan het circulaire economiebeleid voor verpakkingen.

Meer informatie Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)

Steeds meer ondernemers willen duurzaam verpakken, omdat ze het belang én de kansen zien van een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal. Daarom adviseert en inspireert het KIDV bedrijven met advies op maat. We bieden feitelijke kennis en praktische tools, gebaseerd op toegepast wetenschappelijk onderzoek, actuele trends en kennis van de verpakkingsketen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam