CIRCONNECT Kickstart Workshop Circulair verpakken

Op 16 februari 2023 organiseerde CIRCONNECT de Kickstart Workshop Circulair Verpakken. In een online sessie konden ontwerpers laagdrempelig kennismaken met de basis van circulair verpakken. CIRCONNECT partners CIRCO, de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) deelnemers mee in de wereld van circulair verpakken.

Tijdens de Kickstart Workshop kwamen de volgende onderwerpen en sprekers aan bod:

 • Rethink in verpakkingsontwerp
  Alex Hanhues – Docent en onderzoeker bij het Lectoraat Circulair Ontwerpen en Ondernemen, Hogeschool van Amsterdam

  Alex demonstreerde de Rethink Tool en deelde sprekende voorbeelden van succesvolle toepassingen van de Rethink strategie.

 • R-Strategieën
  Caitlin Ouwehand – Verpakkingskundige bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

  Caitlin lichtte de belangrijkste R-strategieën voor verpakkingen toe: Rethink, Resource, Reduce, Reuse, Recycle, Recover.

 • Praktijkvoorbeelden ketensamenwerking
  Ingeborg Gort – Sector Expert Kunststoffen & Consumptiegoederen, CIRCO

  Ingeborg deelde voorbeelden van ketensamenwerkingen die in CIRCO Tracks voor sierteelt verpakkingen, bouwfolies en medische disposables tot stand zijn gekomen.

 

Terugblikken en verdiepen

Op de website van CIRCO vind je een uitgebreide terugblik op de Kickstart Workshop Circulair Verpakken. In de workshop werd verwezen naar de volgende tools, publicaties en video’s:

Wil je zelf ook een keer digitaal aanschuiven en geïntroduceerd worden in de wereld van circulair ontwerp? CIRCONNECT organiseert regelmatig Kickstart Workshops. Houd onze agenda in de gaten voor onze events. 

Lees de terugblik Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.

Bekijk profiel

Read more about

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)

Steeds meer ondernemers willen duurzaam verpakken, omdat ze het belang én de kansen zien van een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal. Daarom adviseert en inspireert het KIDV bedrijven met advies op maat. We bieden feitelijke kennis en praktische tools, gebaseerd op toegepast wetenschappelijk onderzoek, actuele trends en kennis van de verpakkingsketen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam