HvA RETHINK canvas

De HvA RETHINK tool is ontwikkeld door verpakkingsonderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam en bestaat uit de Rethink kaartenset en het Rethink canvas. Deze RETHINK tool helpt bedrijven om het proces van behoeftedenken op gang te brengen en op die manier vanuit een systeemperspectief en behoeftedenken te komen tot circulaire oplossingen. De tool is ontwikkeld samen en voor bedrijven die nieuwe circulaire product-verpakkingscombinaties willen genereren. Het betreft op dit moment een beta-versie die HvA samen met andere kennis- en bedrijfspartners verder wil uitwerken en valideren om deze op termijn beschikbaar te maken voor zelfstandig gebruik door bedrijven.

Artikel over de HvA RETHINK tool in Verpakkingsmanagement Je gaat naar een Nederlandse versie
Wil jij de tool uitproberen in onderzoek van de HvA? Neem contact op via CoE City Net Zero Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.

Bekijk profiel

Read more about

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)

Steeds meer ondernemers willen duurzaam verpakken, omdat ze het belang én de kansen zien van een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal. Daarom adviseert en inspireert het KIDV bedrijven met advies op maat. We bieden feitelijke kennis en praktische tools, gebaseerd op toegepast wetenschappelijk onderzoek, actuele trends en kennis van de verpakkingsketen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam