Tool

Zeer Zorgwekkende stoffen module

14 september 2022
CIRCONNECT partner

Zeer Zorgwekkende Stoffen is best ingewikkelde materie. Er is een Nederlandse lijst met Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) opgesteld vanuit het RIVM. Maar ook vanuit Europa is er allerlei regelgeving. Waar vind je de juiste informatie en hoe pas je deze toe? En hoe kom je erachter of (een onderdeel van) je product een toekomstig probleem oplevert en een mogelijke ZZS bevat?

CIRCO ontwikkelde samen met RIVM een praktische Safe by Design module. Hiermee kunnen bedrijven en ontwerpers een eerste inschatting maken of hun product mogelijke ZZS bevat en wat dit voor gevolgen kan hebben in de keten in de toekomst. Indien een bedrijf op ZZS stuit, biedt de module handvatten om met verschillende design strategieën hiervoor oplossingen te zoeken.

Deze CIRCO Module is gratis beschikbaar en bedoeld voor bedrijven en ontwerpers.

Open de Module Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam