Webinar

Expert Café Repurpose Design als circulaire strategie

29 november 2023
CIRCONNECT partner

‘Repurpose’ is een circulaire strategie, bij het grote publiek beter bekend als upcycling. Hierbij worden afgedankte producten of onderdelen daarvan gebruikt voor een nieuw product met een andere functie en/of andere context.

Deze strategie is een nog onderbelichte strategie op de R-ladder voor circulariteit. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Op dinsdag 21 november 2023 is er een online CIRCONNECT Expert Café opgenomen, verzorgd door Hogeschool van Amsterdam. Zij doen veel onderzoek naar Repurpose en delen graag hun kennis over dit onderwerp. Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen Jeroen van Vorsselen en Marco van Hees je mee in verschillende vormen van Repurpose. Daarbij richten zij zich op het fysieke productontwerp, en op organisatie- en verdienmodellen. Ook geven ze een sneakpreview van de methode die ontwikkeld is voor ontwerpers en andere professionals om aan de slag te gaan met Repurpose.

Sprekers & Presentaties

Tijdens het Expert Café kwamen de volgende sprekers aan bod:

De presentatie kun je hier downloaden. Je kunt het hele webinar of een uitgebreid verslag teruglezen en kijken via onderstaande knoppen.

Bekijk het webinar Je gaat naar een Nederlandse versie
Lees het verslag Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam