Publicatie

Ontwerpen met biobased plastics; unieke eigenschappen en inspirerende toepassingen

18 september 2022
CIRCONNECT partner

Biobased plastics zijn kunststoffen gemaakt van hernieuwbare materialen. Het zijn relatief nieuwe kunststoffen die, omdat ze uitgaan van een onuitputtelijke bron met grondstoffen, in theorie tal van kansen bieden voor het vervaardigen van duurzame producten. In deze publicatie wordt ingegaan op die
kansen en belichten we uitdagingen waar ontwerpers en producenten voor staan bij het werken met biobased plastics. Er worden praktische tools,  inspirerende voorbeelden en handreikingen gepresenteerd die het werken met deze materialen gemakkelijker maken.

Deze publicatie is één van de resultaten van het onderzoeksproject ‘Design Challenges with Biobased Plastics’ van de Hogeschool van Amsterdam.

Ga naar de publicatie Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam