Publicatie

Reusing circular urban fibres for urban sheet based products

16 september 2022
CIRCONNECT partner

In twee onderzoeksprojecten, RECURF (Reusing Circular Urban Fibres for Urban Sheet Based Products) en RECURF-UP, deed de HvA onderzoek naar het hergebruik van textielvezels in producten van plaatmateriaal. In het eerste RECURF project (2015-2017) was het onderzoek gericht op diverse materiaalcombinaties, waarbij textiele restvezels van drie bedrijven (Sympany, Starbucks en Ahrend) gecombineerd werden met verschillende bioplastics, en toepassingsmogelijkheden werden verkend. Uit dit onderzoek bleek dat er specifieke kansen lagen voor het ontwikkelen van plaat- en schaalvormige interieurtoepassingen.
In RECURF-UP! (2017-2019, het vervolg op RECURF) zijn de kansen voor het ontwikkelen en verdiepen van kennis over circulaire biocomposieten en de inzet van digitale productietechnieken verkend.

Bekijk de resultaten in deze eindpublicaties Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een kennisinstelling met een breed aanbod aan hoger beroepsonderwijs. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk. Circular design bij de HvA omvat onderzoek en onderwijs bij verschillende HvA-faculteiten.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam