Gebruik de kracht van de keten om effectief circulair te ontwerpen

Als we grondstoffen duurzamer en efficiënter willen gebruiken, is het van groot belang dat bedrijven binnen de keten samenwerken. Ook wel ketensamenwerking genoemd. Door deze samenwerking te omarmen, kunnen ontwerpers hun impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten verbeteren.

Elke partij binnen de keten draagt bij aan het verduurzamen van de gehele keten en dus de levensduur van het product. Zo kunnen bedrijven de transitie naar een circulaire economie realiseren. Maar bedrijven en ontwerpers komen voor diverse vragen en opgaven te staan als zij een ketensamenwerking opzetten.

Tijdens het Expert Café van 24 mei 2023 werd er dieper ingegaan op het begrip Ketensamenwerking . Dit was een online sessie voor ontwerpers om in gesprek te gaan over hoe zij samenwerking zoeken met de keten rondom een materiaal- of productstroom in de circulaire economie.

Sprekers & Presentaties

Tijdens het Expert Café kwamen de volgende onderwerpen en sprekers aan bod:
– klik op de titel om de presentatie te downloaden – 

Introductie Expert Sessie Ketensamenwerking
– Rosa Jager, CIRCO Expert team

Samenwerken aan circulaire ketens
– Mara Haverkort, Programma Manager Versnellingshuis Nederland Circulair!

Succesfactoren voor ketensamenwerkingen
– Ingeborg Gort, CIRCO Expert Team

Je kunt het hele webinar terugkijken via onderstaande knop of lees de samenvatting op de website van CIRCONNECT partner CIRCO.

Bekijk het webinar Je gaat naar een Nederlandse versie

CIRCONNECT partner

CIRCO

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO (een programma van TKI-CLICKNL) richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Bekijk profiel

Read more about

Versnellingshuis Nederland circulair!

Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven uit het mkb omdat ondernemers de grootste impact realiseren richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen kunnen we systeem veranderen richting een circulaire economie.

Bekijk profiel

Read more about

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO)

De BNO is de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland. We bieden juridisch en zakelijk advies op maat en een uitgebreid professioneel netwerk, organiseren inspirerende workshops, events en trainingen, lobbyen voor een goed ontwerpklimaat, publiceren Dd (Dutch designers News, Magazine & Yearbook), en nog veel meer.

Bekijk profiel

Read more about

Dit vind je misschien ook interessant

Agenda

Er worden regelmatig events georganiseerd rondom diverse circular design thema’s

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam