Zet een stap met de Circular Tactics & Tools Talks

20220914_GSF_Glasgroep_Web-Sjors_Evers-4-1024x681-1-q7ujw9ryfv56h6o6l7f098jfvc02ywaxeuqz1as5yk

Bedrijven die circulaire stappen zetten, hebben de wind mee. Ze verkleinen hun CO2-voetafdruk en versterken hun business. Ze weten medewerkers en klanten beter te binden, gaan efficiënter om met grondstoffen en energie, waardoor ze kosten besparen en minder impact hebben op klimaat en milieu. Ze kunnen hun eigen duurzame en zakelijke ambities waarmaken én tegelijkertijd voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving. Ze profiteren nu van de voordelen en zijn beter voorbereid op de toekomst.

Aan de slag met ontwerptools

Circonnect helpt deze bedrijven en ontwerpers concreet vooruit met tools op het gebied van circular design. Deze tools zijn praktische hulpmiddelen voor iedereen die bezig is met innovatie en verduurzaming en sluiten aan bij wat een bedrijf nodig heeft om een (volgende) circulaire stap te zetten.

Circonnect nodigt je uit voor de Circular Tactics & Tools Talks. In deze webinar reeks neemt een expert je mee in uiteenlopende vraagstukken die spelen in de dagelijkse praktijk van maakbedrijven en de tools die bij dit specifieke vraagstuk aansluiten. Elke maand staat een ander vraagstuk centraal, zoals:

  • Een basis screening doen van de milieu-impact van je producten
  • Het financieren van circulariteit
  • Omgaan met veranderende producteisen & -wensen

Een webinar bestaat uit de volgende vaste onderdelen:

  • Deepdive; relevantie en kansen van het vraagstuk.
  • Best practice; van een bedrijf of branchepartner.
  • ‘Toollichting’; concrete handvatten om direct aan de slag te gaan.
  • Vragen & antwoorden; waarmee je verder kunt.

Voor wie?

De webinarreeks is interessant voor iedereen die bezig is met circulariteit in de praktijk; ondernemers, ontwerpers, adviesbureaus, branchepartners, trainers en CIRCO Hubs. Het maakt niet uit hoe ver je bent in de transformatie van lineair naar circulair werken. Of je de eerste stap nog gaat maken of dat je al verder bent in het traject.

Agenda: vraagstukken en data

4 juni, 15:30 – 16:30

Meten is weten, hoe eerder hoe beterIn deze sessie gaan we in op het toenemende belang van impactmetingen op productniveau. Waarom moet je hiermee aan de slag en wat kun je ermee?

 

3 juli, 15:00 – 16:00

Financieren van circulariteit. Steeds meer bedrijven maken circulariteit onderdeel van hun productontwerp. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook rendabel en financierbaar wordt, en hoe kun je potentiële financiers hiervan overtuigen?

Meer informatie & inschrijven.

 

24 september 15:00 – 16:00

Toekomstbestendig ontwerp. Als maakbedrijf en ontwerper probeer je de wensen en eisen voor jouw product in de ontwerpfase mee te nemen: prestatie, levensduur, veiligheid, esthetiek etc. Nieuwe wet- & regelgeving, consumenteneisen, grondstofprijzen en leveringszekerheid vergen extra eisen aan je productontwerp. Welke zijn dit en hoe kun je dit vanaf de start meenemen?

Meer informatie & inschrijven.

 

22 okt, 15:00 – 16:00

Omdenken van je product of dienst. Als ondernemer ben je dagelijks met je product(en) of dienst(en) bezig en probeer je dit te combineren met een toekomstbestendige bedrijfsvoering waarin je bedrijf en je producten aan alle huidige en toekomstige wet- & regelgeving voldoen. Dat is veel en het kan behoorlijk uitdagend zijn. Hoe kun je met een vernieuwende blik naar jouw aanbod kijken?

Meer informatie & inschrijven.

 

We kijken uit naar jouw deelname!

Meer recent nieuws

30 april 2024

Europees Parlement geeft circulaire economie een boost

Read more about
20 september 2022

CIRCONNECT lanceert online platform dat kennis over circulair ontwerp ontsluit

Read more about

Ontvang nieuws en updates

Expert kennis, handige informatie en meer, meteen in je inbox.

Naam

Blijf op de hoogte

Expert kennis, handige informatie en meer. Rechtstreeks in je inbox.

Naam